London Marriott Hotel Grosvenor Square has revealed its newly refurbished guestrooms and suites led by hospitality interior design practice, RPW Design. 

Situated in the heart of Mayfair, the 237 guestrooms and suites, complete with alfresco terraces and private gardens, have been carefully renovated to honour the elegant architecture in which they reside. Having worked with Marriott Hotels across Europe, RPW have designed the rooms and suites to be inspiring, contemporary spaces with a residential feel, offering guests a ‘home-away-from-home’ comfort.   

Advertisement

RPW Design partner, Elizabeth Lane, commented: “We are delighted to unveil the results of this exciting collaboration between RPW Design and London Marriott Hotel Grosvenor Square. As a significant property in the centre of Mayfair, we wanted our new design to emulate the hotel’s historic setting with traditional feel, whilst simultaneously creating a welcoming and stylish space that provides access to the whole city.”

Guestrooms & Suites

 The refurbished guestrooms and suites adopt a neutral colour palette featuring rich navy blues and crisp whites complemented with grey accents in varying textures and finishes. Each guestroom and suite offers a stylish desk in a modern room setting for guests to work in and inspire brilliance. In the bathrooms, guests will admire innovative design details, spacious overhead rain showers and contemporary vanity units.

RPW Design’s inspiration for the refurbishment was drawn from the local, historic area with subtle nods to Mayfair’s heritage and architecture throughout. Design details such as the herringbone pattern in the wallpaper and upholsteries pay homage to the famous Savile Row and Bond Street tailors; and the ironwork detailing woven into the carpets and rugs is reminiscent of the surrounding quintessential Georgian architecture.

Ian Pask, General Manager of London Marriott Hotel Grosvenor Square commented: “The refurbishment perfectly captures the elegance of the building and the surrounding Mayfair area. The transformation captures a classic yet contemporary British style, while offering a spacious retreat for guests to relax, work and be inspired in.”